top of page
Hvem er jeg og hva har jeg lært?
HvemErJeg
IngeborgRoaldFBProfilSmall.jpg

Jeg er en voksen dame som har lært empati gjennom de utfordringene livet har gitt meg og som er utdannet og har jobbet med master coaching både i Norge og internasjonalt. Min historie er hverken bedre eller verre en andres og den startet livet med nedsatt hørsel, men som ikke ble diagnosert før jeg var 40. Det gjorde ikke hverdagen så vanskelig, men skulle vise seg å ødelegge mine sjanser til en utdannelse. Hvert skoleår startet jeg med store forventninger og gleden av å lære; 3 uker ut i skoleåret var all motivasjon borte – jeg klarte ikke følge med.

​Jeg gikk ut av skolen og var overbevist om at jeg var dummere enn alle andre. Jeg hadde jo ikke fått til det de andre klarte og det er vanskelig å ikke sammenligne en med de rundt deg. 25 år gammel fikk jeg diagnosen dysleksi og 15 år senere fikk jeg vite at jeg ikke har snev av dysleksi allikevel. Mine utfordringer var rett og slett bare en følge av å ha dårlig hørsel.

Dette innebar også at jeg i mine yngre dager var alltid søkende og aldri i ro: Det ble dykkerlappen i Thailand og mye dykking i den norske skjærgården, med medfølgende opplevelser som å svømme med en tigerhai i Thailand og dykke blant tareskogen i Saltstrømmen. Det ble lange turer på motorsykkel og jeg reiste jorden rundt hvor min frykt at mine engelskkunnskaper ble, vel, bekreftet.

Men mitt største handikap var alle de negative tankene jeg hadde om meg selv og alt jeg ikke klarte.

Jeg har alltid måttet finne min egen vei, parallelt med resten av samfunnet – aldri på de samme stier som alle andre. Frem til jeg fikk riktig diagnose, fant jeg jobber innenfor regnskap og som ikke involverte kommunikasjon i større grad. Dette var jobber jeg mestret, men som jeg ikke passet til og det endte med en sykmelding.

Men mulighetene har alltid dukket opp i livet mitt og min styrke er at jeg som regel griper sjansen og sier JA! Jeg visste jeg måtte ha noe med mennesker å gjøre og jeg leste alt jeg kom over om mennesker og skjebner siden jeg var ung. Og bak lå alltid søken om å forstå hva som får oss alle til å tikke og gå. Som en del av denne prosessen lært jeg meg også tidlig å se meg selv utenfra – å være i de andres sko. 

Hvordan begynte jeg?
HvordanJegBegynte

Det ble en sen start, men rundt 40 fikk jeg høreapparat. Dette gjorde at jeg kunne følge med i flere situasjoner, men jeg var ferdig med regnskap og begynte prosessen med å finne ut hva som drev meg.

Da en nær venninne, etter å ha mistet datteren sin på 5 år, trengte å finne noe mer i livet, ringte hun og fortalte meg at hun skulle begynne på NLP coaching kurs hos CoachTeam AS – så resonnerte dette så kraftig at jeg visste dette var noe jeg også måtte gjøre.

En helt ny verden åpnet seg for meg. Jeg hadde gått med så mange kaotiske følelser, så mye mental smerte og så mye usikkerhet. Samtidig hadde jeg all verdens kunnskap og teoretisk forståelse for hva som skulle til for å få et godt liv. Men; det var 0 – zero – nada – niks kommunikasjon mellom følelser og hodet!

Jeg sier ikke at NLP og Nevro Semantikk er den eneste veien – men det ble min vei. Endelig ble alle følelsene forståelig for meg og jeg kunne knytte sammen all kunnskapen og mitt indre liv.

Gjennom prøving og feiling og ikke minst «walk the talk» står jeg fortsatt i mange utfordringer i det praktiske livet – men har aldri hatt det så godt med meg selv som nå. 

Etter endt Practitioner og Master innenfor NLP sa jeg ja til alle oppdragene som kom fra Lene Fjellheim (Instruktør og eier av CoachTeam) Det ble Nevro Semantikk i London og Australia, samt videreutdanning innen NLP og det endte opp med at jeg ble lærer hos CoachTeam. Her kunne jeg formidle alt jeg hadde lært og da visste jeg det: Det var dette jeg skulle gjøre med og i livet mitt 😊.

Desember 2004 registrerte jeg mitt eget firma PersonligCoach Ingeborg Roald, og siden har jeg coachet, kurset og holdt foredrag i dette jeg brenner sånn for : det å være et helt menneske og bringe forståelse for seg selv og andre. I over 10 år har jeg hatt gleden av å holde kurs for Telenor Open Mind, et fantastisk samarbeid mellom Telenor og NAV for å få høyt utdannede av våre nye landsmenn og kvinner, samt mennesker med funksjonhindringer ut i og tilbake til arbeidslivet.

Certifications
  • I'm a title. Click here to add your own text and edit me.

  • I'm a title. Click here to add your own text and edit me.

  • I'm a title. Click here to add your own text and edit me.

Qualifications
  • I'm a title. Click here to add your own text and edit me.

  • I'm a title. Click here to add your own text and edit me.

  • I'm a title. Click here to add your own text and edit me.

bottom of page